Çocuklar İçin Daha İyi İnternet

Çocuklar İçin Daha İyi İnternet

Çocukların internette belirli ihtiyaçları ve güvenlik açıkları vardır; bununla birlikte internet, çocuklara bilgiye erişmeleri, iletişim kurmaları, becerilerini geliştirmeleri ve iş perspektiflerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirmeleri için de bir fırsat alanı sunmaktadır.

25.01.2023 111

 

İnternet Güvenliği ve eTwinning Etiği

eTwinning e-güvenlik; eTwinning yolculuğu sırasında internetin olumlu, güvenli ve etkin kullanımıyla ilgili konular ve fırsatlar hakkında bilgiler, iyi uygulamalar ve kılavuzlar sunar.

25-01-2023

2005 yılında başladığından beri; eTwinning internetin sorumlu bir şekilde kullanımını teşvik etmiş, öğretmenlerin ve öğrencilerin çevrimiçi olarak işbirliği yapmaları için güvenli bir ortam geliştirmiştir.

e-Güvenlik, eTwinning'tekiler de dahil olmak üzere çevrimiçi araçları ve kaynakları kullanırken ve bunlarla çalışırken hatırlanması gereken bir dizi önemli ilkeyi kapsar;

– Kapsayıcı olun eTwinning kullanıcıları, kendi bakış açılarının ötesine bakmaya, farklı kültürlerle ilgili olmaya ve diğer kullanıcıları etkinliklerine, projelerine, gruplarına ve ağ etkinliklerine hem çevrimiçi hem de yerinde dahil ederken hassasiyet göstermeye yönlendirilir.

– Saygılı olun eTwinning topluluğunun üyeleri, akranlarıyla ilgilenirken ve birbirleriyle etkileşimde bulunurken saygılı olmalıdır.

25-01-2023– Hoşgörülü olun Zaman zaman anlaşmazlıklar olması kaçınılmazdır. Başkalarının görüşlerine hoşgörü, bu toplulukta teşvik edilen pragmatik yaklaşımı harekete geçirir. Önemli olan, her zaman bu Davranış Kuralları'nda açıklanan ve tanımlanan sınırlar dahilinde anlaşmazlıklara ve farklı görüşlere yapıcı çözümler aramak ve bazı durumların "katılmamaya karar verilmesine" neden olabileceğini kabul etmektir.

Kaynak: https://www.betterinternetforkids.eu/policy/betterinternet