Okulumuzda Filistin Vakfından Edebiyat Öğretmeni Sn. Elif Büşra DEMİR Hocamızı Misafir Ettik.

Okulumuzda Filistin Vakfından Edebiyat Öğretmeni Sn. Elif Büşra DEMİR Hocamızı Misafir Ettik.

Bugün okulumuzda Filistin Vakfından Edebiyat Öğretmeni Sn. Elif Büşra DEMİR hocamızı misafir ettik. Bize Mescid-i Aksa’nın değeri, Kudüs, Gazze, Filistin Meselesine dair çok önemli bilgiler sundu. Okul bahçemize gelen Mozaik sanatıyla yapılmış “Minyatür Kudüs” eserini ziyaret etme imkanı bulduk. Bu güzel çalışmalarından dolayı Filistin Vakfına teşekkür ederiz. 

Bugün gerçekleştirdiğimiz programımızı Elif Büşra hocamızın kendi ifadeleriyle okuyalım:

 

“Bugün, Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gençlere Mescid-i Aksa’yı anlatmanın ne kadar kıymetli bir görev olduğunu bir kez daha hissettim. Kitabi ve tarihi bilgilerle değil, kalpten gelen bir dil ile bu mübarek mekanı anlatmaya gayret ettim. İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü mabedimiz diyerek ezber ama içi boş bilgilerimizi, aşk ve muhabbetle doldurabilme gayesiyle konuştum.

 

Her bir grupla buluştuğumda, Mescid-i Aksa’nın tarihi ve manevi önemini paylaşarak, onların kalplerine muhabbet tohumlarını serpmeye çabaladım. Gönlümden gelen samimiyetimle ben anlattım, onlar dikkatlice dinledi. Bugün, Mescid-i Aksa’nın bizim için ne kadar değerli olduğunu, hayatımızda nerede durması gerektiğini ve bu mübarek mekanın yollarının hep açık olduğunu muhabbetle paylaştım.

 

Bu anlamlı buluşmada, Mescid-i Aksa’nın bizler için taşıdığı önemin yanı sıra, bu konuşmaların bir sonraki buluşmanın Mescid-i Aksa’nın mübarek bahçesinde olması için dua ettiğimiz bir vesile olduğunu vurguladım. Umuyorum ki, bugün Allah rızası için filizlendirmeye niyet ettiğim Mescid-i Aksa derdi ve davası, dinleyen her bir kalbin içerisinde Kudüs’ün zeytin ağaçları gibi köklenerek büyür ve bereketi sonsuz meyveler verir.

 

 

 

@istanbulilmem @ist_mem_din @ismailcetinkaya.tr

22.02.2024 51

Bu özel anı paylaşmama vesile olan Filistin Vakfı’na, beni okullarında misafir eden müdürümüze ve öğretmenlerimize en içten saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. 

Allah, Mescid-i Aksa’nın izzetinden hepimizi nasiplendirsin ve bu anlam dolu hitabım öğrencilerin ve hocaların kalbinde derin izler bıraksın.”

 

Bu samimi ve muhabbetli anlatımı için Elif Büşra hocamıza teşekkür eder, öğrencilerimizin gönlüne Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa sevdası ekebilme duamızı niyaz ederiz.

22-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-2024