SAFAHAT ADLI ESERİN SÖZLÜK ÇALIŞMASI YAPILDI.

SAFAHAT ADLI ESERİN SÖZLÜK ÇALIŞMASI YAPILDI.

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir. Safahat Sözlüğü'nün yer aldığı panomuz bu doğrultuda hazırlanmıştır.

Bir milletin ana yurdu olan dil, o milletin düşünüş tarzının, hayat anlayışının ve dünyayı algılayışının söze ve yazıya dökülmüş biçimidir. Bir milletin bütün kültür ögelerinin ortak hazinesi olan dil, millet olma bilincinin, inancın, sanatın, gelenek ve göreneklerin sığınağıdır. Dil, kültürün içinde toplandığı büyük bir yapı, kültürü saklayan, koruyan ve gelecek kuşaklara aktaran bir vasıtadır. Milleti meydana getiren unsurların başında gelen dil, aynı zamanda kültürün oluşması ve yaşamasında da en büyük görevi üstlenmiş durumdadır.

Edebiyatın dolayısıyla şiirin temel malzemesi de dildir. Bu malzemeyi bir kuyumcu titizliğiyle en iyi şekilde işleyenlerden biri de hiç kuşkusuz edebiyat ve fikir dünyamızın önde gelen şahsiyetlerinden biri olan millî şair Mehmet Âkif Ersoy’dur.

Edebiyat tarihimizde büyük bir ustalıkla ortaya koyduğu manzumeleri, nesirleri ve fikirleriyle önemli bir yere sahip olan Mehmet Âkif Ersoy, aynı zamanda Türkçeyi kullanmadaki yetkinliğiyle de dikkatleri çeken bir şiir ve nesir üstadıdır. Mehmet Âkif, eserleriyle en sade ve en doğal Türkçenin seçkin, özgün örneklerini vermiştir.

18.12.2023 118

18-12-202318-12-202318-12-202318-12-202318-12-2023