Filistin-Gazze Kardeşlik Kermesimizin açılışını öğrencimiz Fatma PALVAN’ın Fetih Suresi tilavetiyle yaptık.

Filistin-Gazze Kardeşlik Kermesimizin açılışını öğrencimiz Fatma PALVAN’ın Fetih Suresi tilavetiyle yaptık.

Bugün Filistin-Gazze Kardeşlik Kermesimizin açılışını 9-A sınıfı öğrencimiz Fatma PALVAN’ın Fetih Suresi tilavetiyle yaptık. Okul Müdürümüz Sn. Müeccel AYDIR günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Meslek Dersleri öğretmenimiz Sn. Mehmet DÖNMEZ’in Filistin Gazze’de zulme uğrayan kardeşlerimiz için, ülkemiz ve bütün müslüman coğrafyalar için yaptığı duygu yüklü duasıyla kermesimizin açılışını gerçekleştirdik. 

 

Bir şairimizin dediği gibi “Önce yüreklerimizdeki Kudüs’ü işgal ettiler. Biz savaşı önce kendimizde kaybettik.”. Müslümanlar olarak yüreklerimizdeki Kudüs işgal edildiğinden beri zulme gerektiği gibi karşı koyamaz olduk.

 

Ey Kudüs, ey hüzünler şehri

Ey gözlerinden kocaman yaşlar akan

Kim durduracak düşmanları üzerine çullanmış

Kim silecek kanları duvarlarından

 

İşte bu şartlar altında bize düşen tarihimizi öğrenip araştırmak, okumaktır. Bu kadar açık düşmanımızın olduğu bir çağda gelin ayaklarımızdaki Kudüs gücüyle bu zulme karşı hep birlikte yürüyelim, durmayalım çünkü müslümana umutsuzluk yakışmaz. Rabbimizin müjdesi var: 

“Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin, eğer inanıyorsanız muhakkak üstün olan sizsiniz.” İşte bu ilahi müjdeye layık olabilmek için gelin birlik olalım. Kendi içimizdeki gafillerin üstesinden geldiğimiz gün, zalimin kalbine korkuyu saldığımız gün olacaktır. Kudüs inşallah tüm müslümanların kurtuluşunun vesilesi olacaktır. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs davasına sahip çılarak atacağımıza inanıyorum. 

 

Bu kıymetli hayır kermesinde emeği geçen Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Sn. Halime GÜZEL’e,

Sn. Esma SARI’ya,

Sn. Esra TURAN’a,

Sn. Elif ÇAKIR’a,

Sn. Fatma DÜZENLİ GÜNGEN’e çok teşekkür ederiz. 

Kermesimiz için yiyecek hazırlayan velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 

Rabbimiz hayırlarını kabul eylesin.

 

08.03.2024 73

Bu vesileyle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ederiz. Bu kermesimizin hayırlara, güzelliklere vesile olmasını temenni ederiz.

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024